Tento recept vychází z klasické indické kuchyně. Indické pokrmy jsou obecně, jako většina asijských jídel, považovány za zdravější, díky svému složení. V ingrediencích převažuje zelenina, rýže, luštěniny, ořechy a u některých i jogurtový základ, jak je tomu zde. Díky přidaným kešu oříškům, které mají vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (ty snižují hladinu “špatného” cholesterolu) a jsou bohaté na vitaminy A, B1 a E, získává bombajské kuře jemně nasládlou chuť.
Pro přípravu potřebujeme:
- 6 lžic bílého jogurtu
- 6 lžic smetany (stačí nízkoprocentní)
- 1 citron
- 50g přírodních kešu oříšků
- 3 větší špetky soli
- 10g garam masaly
- 10g ghee (přepuštěné máslo)
- 12 lístků koriandru
- 100g kuřecích prsíček
Na servírování:
- 2 kolečka červené cibule
- 6 dílků citronu
- 150g rukoly
- 2 tortily
Postup:
V misce smícháme jogurt a smetanu. Citron rozpůlíme a z obou polovin vymačkáme citronovou šťávu, kterou přilijeme do misky. Přisypeme koření Garam masala a sůl. Kešu oříšky rozmixujeme nebo nakrájíme na malé kousky a s nasekaným čerstvým koriandrem přidáme ke zbytku ingrediencí. Ghee rozehřejeme a přilijeme. Kuřecí prsa nakrájíme na šikmo přes vlákno na malé kousky, ponoříme do misky a marinujeme 24 hodin. Pečeme druhý den na nejvyšší teplotu 20 minut.
Tortilu rozkrojíme na čtvrtiny, přičemž použijeme na 1 osobu vždy tři tyto čtvrtiny, posypeme rukolou a na kterou naservírujeme kousky kuřete s omáčkou. Do středu talíře nadekorujeme kolečko cibule a mezi tři tortily položíme tři měsíčky citronu.
OBRÁZEK:
http://yummly-recipeimages-compressed.s3.amazonaws.com/Bombay-Chicken-With-Red-Split-Lentils-Recipezaar-22295.730×410.jpg. Vyhledáno dne: 29.3.2013.