2. Červen 2011 0

Kuře s rozmarýnem podle Jamieho Olivera

Tento recept je hrozně jednoduchý a zároveň efektivní. Neznám nikoho, komu by se z něj nedělaly boule za ušima…ostatně asi jako ze všech Jamieho receptů. Tajemství ovšem spočívá v ingrediencích. Nešetřete na dobrém mase a kupte pořádné, poctivé, nejlépe bio kuře, žádného prášky vyhoněného brojlera. Celý pokrm tak dostane zcela jiný rozměr co do vůně, tak do chuti. Můžete upéct celé kuře, ale pokud se nechcete trápit s porcováním, sežeňte si raději už oddělená stehna s kůží.

Na přípravu je potřeba následující:

  • naporocované kuře nebo kuřecí stehna s kůží
  • pár nových, omytých brambor se slupkou
  • cherry rajčátka
  • čerstvý rozmarýn
  • hrubozrnnou mořskou sůl
  • olivový olej

Zapneme troubu na 180°C a necháme předehřát. Mezitím položíme na pánev kusy masa kůží dolů a na středním ohni chvíli opékáme, dokud nepustí tuk a šťávu. Přidáme na čtvrtky nakrájené brabory (větší kusy jsou lepší) a přikryjeme pokličkou. Občas maso otočíme, aby byla kůže hezky opečená a když se nám zdá, že už není nikde syrové, vložíme ho do pekáčku. Brambory lehce rozmáčkneme vidličkou a spolu s naříznutými rajčátky, rozmarýnem a solí přidáme k masu. Pokud nebylo kuře moc tučné a v pánvi nezbylo moc šťávy, všechno ještě zakápneme olivovým olejem. Strčíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut, dokud nejsou rajčata hotová a všechny vůně hezky promísené. A pak už se jenom kocháme a mlaskáme blahem.:)

OBRÁZKY:

http://www.123rf.com/photo_10360236_roast-chicken-with-potatoes-lemons-and-rosemary.html. Vyhledáno 22.3.2013

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *