11. Březen 2012 0

Banán na medu s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

EasyBananaDessertTak mě honila mlsná! Doma seděl na míse osamělý banán, oříšky na mě koukaly skrz tu skleněnou dózu, co je v ní mám, jako přes dioptrické brýle a med mě svým zlatavým třpytem vyzýval na soboj. Tak jsem vytáhla pánvičku a s kokosovým olejem vyrazila do boje!:) Určitě tenhle recept dobře znáte, ale kdyby náááhodou…

Tady jsou ingredience i návod:

  •  1 zralý banán (podle počtu osob)
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžíce medu
  • hrst ořechů (já nejradši ty domácí vlašské)
  • zakysaná smetana (používám ze Sparu v Bio kvalitě)
  • trošku vody nebo mléka

Na pánvičce rozehřejte kokosový tuk, oloupejte banán, rozpulte podélně a ještě jednou v polovině, ať se vám na pánvičku pekně celý vejde. Položte ho nejprve tou rozřízlou částí dolů a opékejte. Přidejte oříšky a až se vám banán trošičku rozvoní a po stranách uvidíte, že začíná maličko hnědnout, všechny kousky otočte na druhou stranu. Teď ho podlejte asi 4 lžícemi vody nebo mléka a přidejte med, ať se vám udělá takový sosíček. Pozor, bude to trochu prskat. Po dvou minutkách si to všechno pěkně naservírujte na talíř a přidejte zakysanou smetanu. MŇÁÁÁM!:)

OBRÁZEK:

http://veggie-kids.blogspot.cz/2011_08_01_archive.html. Vyhledáno 9.4.2013

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *