24. Duben 2013 18

Guláš z červené řepy a fazolí

DSC_0162

 Ano, objevily jsme novou plodinu a jmenuje se řepa!:D…nééé dělám si srandu. Ale jenom maličko, páč s Karolínou tajně soutěžim o lepší řepový recept (ona o tom ještě neví!) Čistě objektivně určitě vyhraju, protože tenhle guláš je prostě geniální!:D Mám taky trošku dilema, kam tohle jídlo zařadit, ale taková „českoindická“ kuchyně je asi nejvíc vystihující.

Na dvě boží porce guláše budete potřebovat:

  • 200 g červených fazolí (DM má bio a ve skle)
  • 1 červenou řepu
  • 1 bramboru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibuli
  • 1 lžičku sádla (jo, vidíte dobře…sádla!:))
  • 1 lžičku červené papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1 malou chilli papričku

DSC_0152

Řepu oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, aby nebyly v guláši příliš veliké a tím pádem i tvrdé. Cibulku taky na kostičky nechte zesklovatět na sádle, přidejte červenou papriku a kmín a malinko opečte. Pak zalijte vodou, přisypte řepu a vařte cca 20 minut. Až vám změkne, prolisujte k ní česnek, jemně nastouhejte syrovou bramboru (tím se to celé zahustí) a přidejte zcezené fazole. Občas promíchejte ať se vůně promísí, přisypte majoránku, osolte, opepřete a dochuťte chilli papričkou. Díky řepě bude mít guláš perfektní červenou barvu a lžička sádla mu dodá typickou rádoby masovou chuť. Dejte si ho třeba tak jako já s krajícem chleba a napište, ať víme kdo s koho!;) Recept na ty karbanátky najdete taky tady..nooo.:)

18 komentářů k článku Guláš z červené řepy a fazolí

  1. Přidala jsem špetku perníkového koření a brambory na kostičky jako přílohu, a vedle v rendlíku dodělala vepřové výpečky, jako verzi pro masosaury, ale výsledek byl famózní, super recept, určitě ho budu dělat často ;-)

  2. Pingback: Guláš z červené řepy – Jidlologie.cz

  3. Zlatko, prosím Tě oprav si tu chybu na konci: Kdo S koho.

  4. Tenhle guláš dělám už pravidelně jednou do měsíce, je vynikající!!!!:-))

  5. Vyborny recept!!!!! Moc dekuji vcera jsem dojedla a ted jdu varit dalsi varku. Uz jsem ho predala nekolik lidem.

  6. mňam, tak to musím teda taky uvařit))…

  7. ten bych si hned dala! :)
    a strašně se mi líbí Váš design

  8. Juhůůů, tééda, rybičky, vy jste se rozjely! To je paráda, díky za tipy!:)

  9. Výborný !!! v mé verzi mu přibyla jedna mrkvička (smažená s cibulkou hned po jejím zesklovatění) a tempeh alla ryba (osmažený na cibulce s mořskou řasou a zakapaný tamari) MŇAM a díky :)

    • Ahoj,
      prosim Te kde shanis tempeh?
      dik

      • Ahoj, já se drze vecpu do debaty!:) Já shánim tempeh buď v CountryLifu, v Bille a nebo v jakékoli prodejně zdravé výživy, mívají ho už skoro všude. Stojí okolo 54 Kč a je hrozně dobrej!:)

  10. Dnes jsem uvařila, moc mi chutnalo, jen malé obměny: sádlo jsem měla pouze se škvarky, chilli paprička nebyla, jen sušené chillies, a nebyl doma česnek, ale za humny právě vyrašil česnek viničný nať. Jenom to zahuštění zkusit třeba chlebem? Ale brambor byl taky v pohodě…
    Vznikly 3 řádské porce.
    Mně to chutnalo a bude chutnat i zítra, až se to trochu uleží.

  11. Guláš bez masa? To nemůže dopadnout dobře. To bylo první, co mě napadlo. Jenže když o tom tak přemýšlím, mohlo by to chutnat dobře. Hned jak seženu nějakou tu řepu, asi to vyzkouším :)

  12. Proc jsi okral tu repu ?
    A kaj mas to maso, synků !

    • Tož Krokodýle, ja su dcérenka a masa je všade dosť, toto je také spíš vegetariananánské :))

      (okral neznám,:) jestli myslíš okrájela, tak proto, že prostě proto :D)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *