18. Září 2013 1

Nekynutý švestkový koláč ze špaldy (bez mléka)

obrázek 2

Víte, že na švestky se dají lovit ryby?:) Můj děda na ně chytal tlouště… no a nebo kapry. Co takhle ale ulovit na švestky třeba kamarády, manžela nebo dokonce tchána s tchýní?;) S tímhle receptem zaručuju lapení minimálně poslední jmenované dvojice strávníků!

Na koláč budete potřebovat:

Na těsto:

  • 150 g špaldové mouky
  • 50 g hrubé bio mouky
  • 100 ml rýžového mléka
  • 80 g másla (rozpuštěného)
  • 6 lžic medu
  • 1 vejce
  • 1 PrDoPeč

Co navrch:

  • 500-650 g švestek nebo jakékoliv ovoce které máte po ruce

Drobenka:

  • 80 g hrubé bio mouky
  • 80 g moučkového třtinového cukru
  • 70 g másla (taky rozpuštěného)
  • 50 g drcených ořechů
  • 50 g špaldové mouky
  • 3 špetky skořice

Vyšlehejte vajíčko s medem a přilijte rýžové mléko a rozpuštěné máslo. K tomu přidejte veškeré sypké ingredience a robotem nebo vařečkou vypracujte těsto. Vymažte si pečící mísu nebo plech a vysypte trochou mouky a těsto do ní nalijte. My rybičky, co si zakládáme na tom, aby bylo jídlo nejenom zdravý a dobrý, ale aby taky krásně vypadalo… i když to pak ve finále třeba v případě tohohle koláče není zas tak efektní,:D pak švestky vypeckujeme, rozčtvrtíme a celý koláč jimi pěkně poklademe.

Na drobenku si zase rozpustíte máslo, namelete ořechy a smícháte s moukou, cukrem a ovoníte skořicí. Potom jí jen posypte švestky a můžete dát do trouby. Pečte na 160°C na horký vzduch cca 40 minut a můžete jít lovit… ryby, příbuzný a tak.:)

obrázek 1

 

 

1 komentář k článku Nekynutý švestkový koláč ze špaldy (bez mléka)

  1. Moc zajímavý recept, švestek máme moc, tak se bude urcite hodit. Díky Jana

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *