15. Březen 2014 2

Pomerančovo-zázvorový krém s alfalfou

DSCF5758

Další z báječnejch vitariánskejch receptů a naprosto božská dobrota! V tomhle případě mi vůbec – díky zázvoru, kterej podle tradiční čínský medicíny i ayurvédy zahřejvá, nevadilo, že není polívka horká. Po chvíli jsme měli všichni na kurzu raw „vaření“ pocit, že je nám z ní vážně docela teploučko, i když pravda, venku bylo zrovna hezky.:)

Na jeden rendlík polívky budete potřebovat:

  • 1 hrnek kešu oříšků
  • vodu podle toho, jak chcete mít krém hustý, přidávejte postupně během mixování
  • 1 pomeranč
  • 3 mrkve
  • 2 cm zázvoru
  • 1 červenou cibuli
  • 1 stroužek česneku (bez středu)
  • 2 špetky himalájské soli
  • 2 špetky naklíčené vojtěšky (alfalfa) a polníček na ozdobu

Do mixéru hoďte nejdřív kešu oříšky namočený přes noc ve vodě. Oloupejte a na kusy nakrájejte mrkev i pomeranč bez pecek, jinak by byla polívka hořká. Cibulku i česnek oloupejte a z česneku vyndejte vnitřek – klíček (pokud vám bejvá z česneku těžko, tak tohle je ten důvod). Cibuli nakrájejte na čtvrtky a všechno přihoďte spolu se zázvorem k ostatním ingrediencím. Zalijte trochou vody, osolte a mixujte, až bude krém tak akorát. Vodu dolejvejte dle libosti a v talíři nazdobte vojtěškou i polníčkem.;)

DSCF5756

 

2 komentáře k článku Pomerančovo-zázvorový krém s alfalfou

  1. Výborný recept, vyzkoušel jsem a můžu jenom doporučit. Musím také pochválit hezký blog.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>