28. Květen 2014 2

Fenyklovo-hruškový krém

obrázek 1

Tak se nám zasejc zkazilo počasí. A s ochlazením přišla chuť na něco teplýho do bříška. Nechala jsem se inspirovat svojí oblíbenou kuchařkou (která je k dostání už i v češtině ;)) a na kombinaci hrušek s fenyklem budu od teďka asi malinko závislá!:) Navíc, podle nálady a pro hezký dojem můžete polivku dozdobit buďto opečeným plátekm hrušky nebo fenyklu a nebo na střídačku obojím, pokud máte víc strávníků.. a uvidíte, jak budou valit oči, vypadá to totiž bezvadně!:)

Na jeden žejdlík polivky pro 4 malý rybky budete potřebovat:

  • 750 ml zeleninového vývaru (cibule, mrkev, řapíkatý celer, česnek, sůl, pepř, bobkový list)
  • 2 bulvy fenyklu
  • 2 hrušky
  • 3 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml kokosového mléka
  • olivový olej
  • pepř

Uvařte a zceďte si vývar. Pak rozkrojte fenykl i hrušky na půl a odkrojte si pár hezkých plátků na pozdějc. Zbytek nakrájejte na kostičky, stejně tak i šalotku, očistěte si česnek a vyndejte mu vnitřní klíček, ať vám po něm není těžko.

obrázek 3

Na olivovym oleji zpěňte šalotku, přihoďte hrušky i fenykl a trošku opečte. Pak zalijte vývarem a kokosovym mlíkem a chvilku povařte.

obrázek 2

Po 10-15 minutách všechno dobře rozmixujte, vymačkejte do polivky česnek a ještě chvilinku nechte „dojít“. Na pánvičce na troše oleje opečte z obou stran tenký plátečky hrušek i fenyklu na ozdobu. Pak už jen nalejte do misek, ozdobte, zakápněte olejem a nechte si chutnat!:)

obrázek 4

2 komentáře k článku Fenyklovo-hruškový krém

  1. Skvelé… pre tých čo sú podobne ako ja zamilovanejší spíše do kyselých chutí doporučuji v závěru pokapat pár kapec citronu. Delikatesa ;)

  2. Lahodné a chlácholivé!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *