18. Září 2013 1

Nekynutý švestkový koláč ze špaldy (bez mléka)

obrázek 2

Víte, že na švestky se dají lovit ryby?:) Můj děda na ně chytal tlouště… no a nebo kapry. Co takhle ale ulovit na švestky třeba kamarády, manžela nebo dokonce tchána s tchýní?;) S tímhle receptem zaručuju lapení minimálně poslední jmenované dvojice strávníků!

Na koláč budete potřebovat:

Na těsto:

  • 150 g špaldové mouky
  • 50 g hrubé bio mouky
  • 100 ml rýžového mléka
  • 80 g másla (rozpuštěného)
  • 6 lžic medu
  • 1 vejce
  • 1 PrDoPeč

Co navrch:

  • 500-650 g švestek nebo jakékoliv ovoce které máte po ruce

Drobenka:

  • 80 g hrubé bio mouky
  • 80 g moučkového třtinového cukru
  • 70 g másla (taky rozpuštěného)
  • 50 g drcených ořechů
  • 50 g špaldové mouky
  • 3 špetky skořice

Vyšlehejte vajíčko s medem a přilijte rýžové mléko a rozpuštěné máslo. K tomu přidejte veškeré sypké ingredience a robotem nebo vařečkou vypracujte těsto. Vymažte si pečící mísu nebo plech a vysypte trochou mouky a těsto do ní nalijte. My rybičky, co si zakládáme na tom, aby bylo jídlo nejenom zdravý a dobrý, ale aby taky krásně vypadalo… i když to pak ve finále třeba v případě tohohle koláče není zas tak efektní,:D pak švestky vypeckujeme, rozčtvrtíme a celý koláč jimi pěkně poklademe.

Na drobenku si zase rozpustíte máslo, namelete ořechy a smícháte s moukou, cukrem a ovoníte skořicí. Potom jí jen posypte švestky a můžete dát do trouby. Pečte na 160°C na horký vzduch cca 40 minut a můžete jít lovit… ryby, příbuzný a tak.:)

obrázek 1

 

 

1 komentář k článku Nekynutý švestkový koláč ze špaldy (bez mléka)

  1. Moc zajímavý recept, švestek máme moc, tak se bude urcite hodit. Díky Jana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *