Víte, že na švestky se dají lovit ryby?:) Můj děda na ně chytal tlouště… no a nebo kapry. Co takhle ale ulovit na švestky třeba kamarády, manžela nebo dokonce tchána s tchýní?;) S tímhle receptem zaručuju lapení minimálně poslední jmenované dvojice strávníků!
Na koláč budete potřebovat:
Na těsto:
- 150 g špaldové mouky
- 50 g hrubé bio mouky
- 100 ml rýžového mléka
- 80 g másla (rozpuštěného)
- 6 lžic medu
- 1 vejce
- 1 PrDoPeč
Co navrch:
- 500-650 g švestek nebo jakékoliv ovoce které máte po ruce
Drobenka:
- 80 g hrubé bio mouky
- 80 g moučkového třtinového cukru
- 70 g másla (taky rozpuštěného)
- 50 g drcených ořechů
- 50 g špaldové mouky
- 3 špetky skořice
Vyšlehejte vajíčko s medem a přilijte rýžové mléko a rozpuštěné máslo. K tomu přidejte veškeré sypké ingredience a robotem nebo vařečkou vypracujte těsto. Vymažte si pečící mísu nebo plech a vysypte trochou mouky a těsto do ní nalijte. My rybičky, co si zakládáme na tom, aby bylo jídlo nejenom zdravý a dobrý, ale aby taky krásně vypadalo… i když to pak ve finále třeba v případě tohohle koláče není zas tak efektní,:D pak švestky vypeckujeme, rozčtvrtíme a celý koláč jimi pěkně poklademe.
Na drobenku si zase rozpustíte máslo, namelete ořechy a smícháte s moukou, cukrem a ovoníte skořicí. Potom jí jen posypte švestky a můžete dát do trouby. Pečte na 160°C na horký vzduch cca 40 minut a můžete jít lovit… ryby, příbuzný a tak.:)
Moc zajímavý recept, švestek máme moc, tak se bude urcite hodit. Díky Jana