Další z báječnejch vitariánskejch receptů a naprosto božská dobrota! V tomhle případě mi vůbec – díky zázvoru, kterej podle tradiční čínský medicíny i ayurvédy zahřejvá, nevadilo, že není polívka horká. Po chvíli jsme měli všichni na kurzu raw „vaření“ pocit, že je nám z ní vážně docela teploučko, i když pravda, venku bylo zrovna hezky.:)
Na jeden rendlík polívky budete potřebovat:
- 1 hrnek kešu oříšků
- vodu podle toho, jak chcete mít krém hustý, přidávejte postupně během mixování
- 1 pomeranč
- 3 mrkve
- 2 cm zázvoru
- 1 červenou cibuli
- 1 stroužek česneku (bez středu)
- 2 špetky himalájské soli
- 2 špetky naklíčené vojtěšky (alfalfa) a polníček na ozdobu
Do mixéru hoďte nejdřív kešu oříšky namočený přes noc ve vodě. Oloupejte a na kusy nakrájejte mrkev i pomeranč bez pecek, jinak by byla polívka hořká. Cibulku i česnek oloupejte a z česneku vyndejte vnitřek – klíček (pokud vám bejvá z česneku těžko, tak tohle je ten důvod). Cibuli nakrájejte na čtvrtky a všechno přihoďte spolu se zázvorem k ostatním ingrediencím. Zalijte trochou vody, osolte a mixujte, až bude krém tak akorát. Vodu dolejvejte dle libosti a v talíři nazdobte vojtěškou i polníčkem.;)
Výborný recept, vyzkoušel jsem a můžu jenom doporučit. Musím také pochválit hezký blog.
Ahoj Paleo!:) Moc děkujeme a jsme rádi,, že recept chutnal, je přímo z kuchyně Secret of raw.;)