Asi si myslíte, ryby, že jsem se zbláznila (teda aspoň vy, co na nás koukáte i na facebooku). Ano, je tady DALŠÍ cuketovej krém!:D Helejte, já vám to ale hnedka vysvětlim, jakto a proč jako?
Takže, za:
1. cuketovejch krému není nikdy dost.:P :D
2. je přeci cuketová sezóna!
3. byly Biodožínky a já jsem tam se ZÁSADNĚ ZDRAVĚ, co? No měla stánek s celym cuketovym menu!:)
Recept je extrémně jednoduchej, neskutečně zdravej, protože polivka se vaří jen pár minut…no dobře, spíš ohřívá :) a dobrá je tak, že si návštěvníci žádaly recept, no vážně! No a jestli nemáte chuť na krém, nevadí, páč ve článku najdete odkazy na recepisy všech těch dobRAWt co vidíte na obrázku!;)
Na tři porce veganskýho krému budete potřebovat:
- 2 cukety
- 1 menší cibuli
- 1 stroužek česneku
- 100 ml kokosového mléka (používám bez éček ACROY-D)
- 200 ml vody
- 1 lžíce polévkového koření (používám bio od Alnatury)
- extra panenský olivový olej na ozdobu
Postup je opravdu úplně primitivní!:) Cuketu nakrájejte na kousky a hoďte do mixovací nádoby (mám sice Vitamix, ale půjde vám to i s jakýmkoliv výkonnějším mixérem, zkusit můžete i tyčový :)), přidejte cibuli, česnek, zalijte kokosovym mlíkem, vodou a přidejte polívkový koření.
Všechno to rozmixujte do hladka. Přelejte do hrnce a vařte cca 5 minut, hlavně kvůli koření, aby se dobře rozpustilo. Polívka bude zelená jako brčál! A to právě proto, že není dlouho vařená. Čím déle ji budete vařit, tím bledší bude mít barvu a tím míň vitamínů v ní bude.
Nezaujal vás recept na další cuketovej krém? No tak to vůbec neva!:) Páč na Biodožínky jsem chystala s mýma krásnýma a šikovnýma dvěma pomocnicema ještě další skvělý jídla. Myslim, že byste si mohli vybrat:
- hit letošního léta (byly pryč asi za hodinu!): čokoládovo-cuketový řezy s lískovýma oříškama
- raw sushi ze slunečnicových semínek
- raw špagety s rajčatovým pestem
- šťáva z jablek, cukety a zázvoru: 5 jablek : 1/2 cukety : 1-2 cm zázvoru => odšťaveno. ;)
No a jak jsme se měly? Úžasně!:) Přesto, že bylo fakt vošklivo a my se bály, jestli vlastně vůbec nakonec někdo přijede..a naše třídenní práce a chystání nebude úplně zbytečná.. se vyrojilo tolik návštěvníků!:) Byli jste milí a veselí a co víc, chutnalo vám a povídali jste si s námi, zajímali se….a byli jste prostě skvělí..! :*
MOC VÁM VŠEM DĚKUJU! A těším se, zase příště, někde…na vás všechny! :) Jenom ta moje Řůžová, kdyby tu byla…měla by z nás radost! A teď už jen pár fotek, jaký to bylo bezva! ;)
Jo a měla jsem i přednášku vlastně. O raw food, pohled mýma (zdravýma) očima a s nohama na zemi.:)
Ta cuketova je vazne famozni, diky za recept:-)
P. S. Je nekde zaznam z prednasky k shlednuti???
Preji krasne dny a splnene sny,
Martin
Martine, to mam obrovskou radost! Mně totiž jeden pán manažér z Lifefoodu minule na křtu v My Raw caffé řekl, že mu ten krém zase na Biodožínkách naopak vůbec nechutnal, že byl, cituji: „fakt hnusnej“ ale mě jo! :D A spouste jiným lidem na Biodožínkách taky, holt kolik lidí, tolik chutí, člověk se nemůže zavděčit každýmu, že jo.. :) Tak tohle mě moc těší, že to máme teď na Rybce tak nějak černý na bilym, že nejsem jediná, komu přijde „vážně famózní“! :D Jinak na přednášku se poptám, natáčeli jí, ale zatím se ke mě záznam nedostal… dám vědět! ;) A ještě jednou děkujůůůů! :* :)
budete letos na biodožínkách?
jak jednoduché…… :D
No, Hani, co je to za konimentář?! :D To zní skoro sarkasticky?! :D