To je ale dlouhej název, což? :) Rybičky, takovýhle názvy vznikaj, když se spojí mezidruhový síly a vaří/peče, no, chystají se recepty pro Zajíce v krabici! ;) Už jste někdy zkoušeli panna cottu z kokosovýho mlíka? Je báječná! Navíc vhodná pro všechny rybátka a rybky, co by snad nemohli mléčný výrobky. Kaštanový pyré si buďto můžete koupit a nebo samy doma udělat, třeba podle naší milý Kitchenette. Švestky můžete zaměnit za jakýkoliv sezónní sladkost a na mou duši na psí uši (aby těch zvířat nebylo snad málo :D) kombinace vychlazenýho dezertu s pečenym ovocem, to je teda něco! ;)
Na 6 dezertíků budete potřebovat:
- 1 kokosové mléko 250 ml (kupuji bez emulgátorů ACROY-D)
- 3 lžíce sirupu z agáve (nebo medu)
- 1 lžička agarových vloček (kupuji od Country Life)
- 2 švestky
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky vanilky
- (1 cl Amaretta)
- snítky máty
Nejdřív vlejte do rendlíčku 200 ml mlíka. Zahřejte na bod těsně pod varem, přisypte agarový vločky a míchejte, dokud se všechny dobře nerozpustěj.
Pak přidejte vanilku a oslaďte podle chuti.
Nachystejte si libovolný formičky nebo mističky a hmotu do nich vlijte. Dejte vychladit do ledničky na alespoň 2 hodiny, nejlíp ale přes noc.
Do pekáčku vysypte vypeckovaný švestky nakrájený na měsíčky, zalejte je trochou Amaretta a podlejte lehce vodou, posypte skořicí a pečte 15 minut na 160°C.
V rendlíku rozehřejte 50 g kaštanovýho pyré se zbytkem kokosovýho mlíka a vytvořte polevu.
Bochánky zatuhlý panna cotty vyndejte z lednice, vyklopený na talířku nebo v mističce je servírujte s pečenýma švestkama přelitýma kaštanovou polevou a se snítkou máty.
TIP: Pokud nemáte agar, klidně použijte želatinu. Ovocným variacím se meze nekladou! :)