Rebarboové šílenství pokračuje dnešní ovocnou polévkou! Babička mi sice moc nevěřila, že reveň v ní bude k jídlu, ale víte co? Ona tím, jak je kyselá, tak supluje citronovou šťávu (ne babička…ale ta polívka, jo?:D), kterou se jinak obyčejně dochucuje, a musím říct, že to byl skvělej nápad! Rebarbora s jahodama je osvědčená kombinace, marmeláda z nich je obzvlášť velká dobrota! Když přidáte ještě další sezónní ovoce, nebo použijete zmražené či usušené železné zásoby, moc si pochutnáte.
Na čtyři porce budet potřebovat:
- 750 ml vody
- 2 hrsti krájené rebarbory
- 2 hrsti jahod
- 2 hrsti malin
- 1/2 vanilkového pudingu bez éček
- 2-3 lžíce medu (můžete použít sladidlo jaké chcete)
- špalíček skořice
- 3 hřebíčky
Přiveďte k varu půl litru vody s medem a kořením. Přisypte všechno ovoce a vařte až bude rebarbora měkká, potrvá to jen pár minut (hlavně pozor, ať si to ovoce úplně nerozvaříte, to třeba mě pak moc nechutná). Vedle v nádobě si rozkvedlejte 250 ml vody s pudingem a přilijte do vroucí polévky, promíchejte a vařte zhruba další minutu. Podávejte vychlazené nebo teplé, jak je libo, mě chutná obojí.:)