8. Červen 2013 0

Ovocná reveňová polévka s jahodami a malinami

ovocna polivka1Rebarboové šílenství pokračuje dnešní ovocnou polévkou! Babička mi sice moc nevěřila, že reveň v ní bude k jídlu, ale víte co? Ona tím, jak je kyselá, tak supluje citronovou šťávu (ne babička…ale ta polívka, jo?:D), kterou se jinak obyčejně dochucuje, a musím říct, že to byl skvělej nápad! Rebarbora s jahodama je osvědčená kombinace, marmeláda z nich je obzvlášť velká dobrota! Když přidáte ještě další sezónní ovoce, nebo použijete zmražené či usušené železné zásoby, moc si pochutnáte.

Na čtyři porce budet potřebovat:

  • 750 ml vody
  • 2 hrsti krájené rebarbory
  • 2 hrsti jahod
  • 2 hrsti malin
  • 1/2 vanilkového pudingu bez éček
  • 2-3 lžíce medu (můžete použít sladidlo jaké chcete)
  • špalíček skořice
  • 3 hřebíčky

Přiveďte k varu půl litru vody s medem a kořením. Přisypte všechno ovoce a vařte až bude rebarbora měkká, potrvá to jen pár minut (hlavně pozor, ať si to ovoce úplně nerozvaříte, to třeba mě pak moc nechutná). Vedle v nádobě si rozkvedlejte 250 ml vody s pudingem a přilijte do vroucí polévky, promíchejte a vařte zhruba další minutu. Podávejte vychlazené nebo teplé, jak je libo, mě chutná obojí.:)

Ovocna polivka2

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *