2. Říjen 2014 1

Pečená zelenina s krevetami a hrachovou kaší s mátou

DSCF4841

Ahoj rybky, dneska to bude s troškou rybího kanibalismu.:D Kdo nebaští zviřátka krevetky vynechá.;) To jsem vám měla zase jednou hlad, divný, že jo?!:D Ale jak se toho teď děje tak strašně moc (všechno se včas dozvíte, nebojte!:*), že ani nebyl čas vymejšlet nějaký kulinářský zázraky. Chtěla jsem rychle něco zblajznout, a že se zase rychle pustim do práce… JENŽE! Jak vlezu do kuchyně, všechno jde stranou, napadaj mě kombinace a chutě jídel, a taky ke mně promlouvají ingredience určené už k rychlé spotřebě.:D V lednici leželo pár mrkví, nějaká rajčátka, jarní cibulka ještě z vejletu do Sapy, česnek…šalotka a tak. Na balkóně se ještě zelenají bylinky, a pak jsem si vzpomněla na hrášek v mrazáku z letní sklizně a krevety z IKEI (ty od léta né :P), jo já vim, nejsou čerstvý, ale neni každej den posvícení.;) Tak se v mý hlavě urodila tahle mišmašová kombinace alá „codůmdal“. Tak jdem na to!:)

Na dvě porce týhle lahody budete potřebovat:

  • 3 mrkve
  • 5 šalotek
  • 2 jarní cibulky
  • 6 stroužků česneku
  • 6 rajčátek
  • 1 paprika
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • tymián
  • 200 g krevet
  • 2 dcl bílého vína
  • olivový olej
  • 250 g hrášku
  • 1 lžíce bio polévkového koření (např. od Alnatury)
  • hrst čerstvé máty

Vyndejte plech a kdo rád pečící papír, může ho jím vyložit, ja to se zeleninou nedělám, mám ráda, když se trošku připeče.:) Nakrájejte mrkev a přepulte podélně a ještě jednou na čtvrtky a pak překroje na půl, ať máte špalíčky tenčí, aby se dobře propekla. Papriku rozkrojte, vyndejte střed se zrníčky a nakrájejte jí na lodičky. Česnek i šalotku oloupejte, tu překrojte na půl, česnek nechte vcelku a všechnu zeleninu halabala dejte na plech.;)

Přidejte rajčátka a jarní cibulku, zakápněte olejem, osolte a opepřete a posypte třtinovým cukrem (kdo chce, může přidat i chilli papričku ;)). Dejte do předehřáté trouby na 160°C a pečte cca 20-30 minut minut.

DSCF4824

Pak nakrájejte jednu šalotku na kostičky a na troše olivového oleje lehce opečte do sklovata. Vysypte na ni hrášek, podlijte ho 150 ml horké vody s rozpuštěnou jednou lžící polévkového koření, přikryjte pokličkou a 10 minut duste. Přidejte nakrájený česnek ještě chvilku vařte, ať se chutě spojí, přidejte čerstvou nasekanou mátu a dobře rozmixujte do kaše.

DSCF4828

Nemám ji ráda úplně hladkou, takže mixujte tak dlouho, až bude mít kašička požadovanou strukturu.:) Zakápněte trochou olivového oleje, osolte a přidejte ještě pár nasekaných čerstvých lístků máty.

DSCF4838Teď přijdou na řadu krevety. Pokud máte mražené, tak jako jsem teď měla já, nechte je povolit při pokojové teplotě ať stihnou rozmrznout. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájený česnek, lehce opečte, přidejte krevety, zase trošku opečte a zalijte vínem. Pár minut redukujte, a pak s nima rovnou šup na talíř k pečené zelenince a mátové hrkaši.:)

Nechte si chutnat! Já si nakonec dala jen tu zeleninu..;) Mňám!

DSCF4861

1 komentář k článku Pečená zelenina s krevetami a hrachovou kaší s mátou

  1. Bože, to vypadá nádherně. Miluju krevety!! http://www.cookingwithsusa.blogspot.cz :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *