5. Listopad 2014 0

Kokosová panna cotta s přelivem z kaštanového pyré s pečenou švestkou

Kokosová panna cottaTo je ale dlouhej název, což? :) Rybičky, takovýhle názvy vznikaj, když se spojí mezidruhový síly a vaří/peče, no, chystají se recepty pro Zajíce v krabici! ;) Už jste někdy zkoušeli panna cottu z kokosovýho mlíka? Je báječná! Navíc vhodná pro všechny rybátka a rybky, co by snad nemohli mléčný výrobky. Kaštanový pyré si buďto můžete koupit a nebo samy doma udělat, třeba podle naší milý Kitchenette. Švestky můžete zaměnit za jakýkoliv sezónní sladkost a na mou duši na psí uši (aby těch zvířat nebylo snad málo :D) kombinace vychlazenýho dezertu s pečenym ovocem, to je teda něco! ;)

Na 6 dezertíků budete potřebovat:

  • 1 kokosové mléko 250 ml (kupuji bez emulgátorů ACROY-D)
  • 3 lžíce sirupu z agáve (nebo medu)
  • 1 lžička agarových vloček (kupuji od Country Life)
  • 2 švestky
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky vanilky
  • (1 cl Amaretta)
  • snítky máty

Nejdřív vlejte do rendlíčku 200 ml mlíka. Zahřejte na bod těsně pod varem, přisypte agarový vločky a míchejte, dokud se všechny dobře nerozpustěj.

Pak přidejte vanilku a oslaďte podle chuti.

Nachystejte si libovolný formičky nebo mističky a hmotu do nich vlijte. Dejte vychladit do ledničky na alespoň 2 hodiny, nejlíp ale přes noc.

DSCF5007

Do pekáčku vysypte vypeckovaný švestky nakrájený na měsíčky, zalejte je trochou Amaretta a podlejte lehce vodou, posypte skořicí a pečte 15 minut na 160°C.

DSCF5010

V rendlíku rozehřejte 50 g kaštanovýho pyré se zbytkem kokosovýho mlíka a vytvořte polevu.

Bochánky zatuhlý panna cotty vyndejte z lednice, vyklopený na talířku nebo v mističce je servírujte s pečenýma švestkama přelitýma kaštanovou polevou a se snítkou máty.

TIP: Pokud nemáte agar, klidně použijte želatinu. Ovocným variacím se meze nekladou! :)

DSCF5018

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *