9. Březen 2013 1

Mrkvové závitky s hummusem

mrkvove_zavitky

Tahle jednohubková úchvatnost patří mezi naše další skromné autorské kousky, nicméně hned ze začátku vyžaduje varování: pokud jste netrpěliví, tak se do ní nepouštějte sami! Po hodině škrabání, mazání a smotávání byste totiž mohli začínat mít pocit, že mrkev už nechcete nikdy v životě vidět.:D Ano, tyhle závitky jsou prostě trochu náročné na přípravu, takže je dobré mít k ruce ještě nějakou tu zdravou rybičku, co vám kdyžtak pomůže.

K tomu, jak je tahle jednohubka dobrá a zdravá se snad ani nemusíme vyjadřovat.:) Čerstvá mrkev vás krásně osvěží a křupne a domácí hummus jí zase dodá výbornou oříškovou chuť. Pokud byste se báli, že vám závitky v průběhu vyrábění oschnou, potom je trochu pokropte vodou z rozprašovače a vše bude zachráněno (další z našich geniálních nápadů :D).

Na asi 30 závitků budete potřebovat:

  • domácí hummus (náš recept najdete zde)
  • 3 co největší a co nejrovnější mrkve
  • párátka

Chopte se své oblíbené škrabky na brambory a nejprve mrkve očistěte. Potom, stejně jako když jste ji „loupali“, začněte opatrně dělat mrkvové proužky. Musí být dost tlusté, aby se vám nerozpadly, ale zase ne moc, aby se vám při stáčení nezlomily (já vim, je to trochu vopruz :)). Naplňte cukrářský nebo igelitový pytlík hummusem a ustřihnutím kousku rohu si z něj vyrobte plnící udělátko. Každý proužek mrkve pomažte vrstvou hummusu, stočte a propíchněte párátkem. Voilá!

PS: Zdá se to jednoduché, ale znáte to…zdání klame!:D Vyhraďte si proto na těch 30 závitků asi tak hodinu času (pokud jste sami).

1 komentář k článku Mrkvové závitky s hummusem

  1. Pingback: Hummus aneb cizrnová pomazánka - brydova.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *