20. Leden 2015 0

Jahodovo-malinové smoothie s šafránem a pistáciemi

jahodovo-malinové smoothie

Říká se, že kombinovat ovoce s ořechy se nemá. Ovoce (sacharidy) a oříšky nebo semínka (tuky + bílkoviny) při konzumaci naráz můžou způsobovat při trávení u citlivějších rybiček neplechu. Je tomu proto, že cukry s bílkovinou můžou začít ve vašem bříšku kvasit a tím pádem vás i obtěžovat s nadýmáním a podobně. JENŽE není sacharid jako sacharid (více o sacharidech tuhle). Ovoce není obyčejnej cukr (sacharóza) nebo jenom samotná fruktóza, v případě smoothie zůstává totiž pořád přeci v kombinaci s vlákninou, protože v nápoji mixujete ovoce celé. A ta, jak známo urychluje celý průchod trávicím traktem. Takže záleží na každym z nás, rybičky, jak máme rychlej metabolismus. Některejm z nás se to v tom bříšku ani náhodou zkvasit nestihne. ;) Nenechte se vystrašit a baštěte to, co vám dělá nebo nedělá dobře a tim se řiďte, hm? :)

Na 2 růžový pitíčka budete potřebovat:

  • 2 hrsti jahod
  • 2 hrsti malin
  • mandlové mléko (mandle namočené alespoň na 4 hodiny do vody, posléze rozmixované)
  • 2 špetky šafránu
  • 1 hrstka nesolených pistáciových oříšků
  • (med)

Nejdřív rozmixujte mandle a umixujte si čerstvý mandlový mlíčko (můžete si ho přecedit, ale já to třeba nedělám).

Přidejte omytý a odšťopkovaný jahody i maliny a rozmixujte do hladka s jednou špetkou šafránu.

Nakonec můžete dosladit trochou medu, dozdobit špetkou šafránu a nasekaných pistácií.

IMG_20140926_091913

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *