29. Leden 2014 2

Plněné papriky s mátovou quinoou, rozinkami a fetou

IMG_0372

Tak! Růžová je zpět z teplých krajů se spoustou inspirace a tenhle recept zase jednou splňuje všechny rybí podmínky; je zdravej, rychlej, hezkej, jednoduchej jako facka a samozřejmě stráááášně dobrej!;) Nápad nakombinovat rozinky s mátou a fetou mě osvítil kdesi na druhym konci planety, kde maj ty padouchové sluníčko a modrou oblohu 330 dní v roce, nicméně vopravdově zapadnul až tady v tý naší krásný, český, pošmourný zimě!:) Papriky maji totiž spoustu vitamínu C, podporujou správnou funkci krevního oběhu, maj „zahřívací schopnost“ a taky veselý barvy, což se teďka v lednu víc než hodí. Máta je sice chladivá, ale taky pomáhá při nachlazení, s trávením a pozóóór, chvíle napětí… i ona má hodně vitamínu C (modří už věděli, žejo?!:), tudíž je při obraně proti zimním chorobám naprosto ideální. Quinoa jakožto jedna z našich nejoblíbenějších super bezlepkovejch potravin vám potom dodá nutnou dávku škrobů, vlákniny a bílkovin no, a feta… ta už je tam jen tak ze hříchu.;)

Na 3 papriky budete potřebovat:

  • 3 papriky ;)
  • 1 hrnek (250 ml) quinoi
  • 2 hrnky vody
  • 1 střední cibuli nakrájenou najemno
  • plnou hrst rozinek
  • plnou hrst nasekané máty
  • sýr feta
  • olivový olej
  • sůl

Rozehřejte gril v troubě na 200° a než dosáhne požadovaný teploty, připravte si plnící směs z quinoi. Nakrájenou cibulku orestujte do sklovata na oleji, přidejte rozinky, quinou a ještě chvilku opéjkejte. Potom všechno zalijte vodou, osolte a vařte na malej plamen pod pokličkou, dokud se nevypaří. Mátu vmíchejte až úplně nakonec, aby se moc neuvařila a pořád hezky voněla.

Zatimco se vám bude quinoa vařit, odkrojte paprikám čepičky, vyndejte semínka a dejte je do měkka péct pod gril. Radši nikam nechoďte, budete je muset obracet, tak ať se vám nespálej! Až vám bude připadat, že jsou papriky tak akorát černý,:) tak je vyndejte a naplňte quinoou. Můžete jí dovnitř udusávat lžičkou, aby se dostala do všech skulin a vršek posypte nadrobenou fetou. Celý to ještě na chvíli strčte do trouby, aby se sýr maličko zapekl a je tóóóó! Koukejte, jak to dobrýýýý!:)

IMG_0383 IMG_0378

 

2 komentáře k článku Plněné papriky s mátovou quinoou, rozinkami a fetou

  1. Tak jsem to uvařila. Na mě je tam moc máty a málo fety. Manžel byl ale nadšenej, máta je pro něj to, co pro mě mango. Takže bod pro vás.

    • Ahoj Shareen! Jééé, tak paráda, to mám radost!:) A feta se dá kdyžtak vždycky přidat a máta zase ubrat, takže příště můžete udělat ty papriky každou trochu jinak.;)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *